Artdeco Eyeshadow Base Review

Sziasztok pipikék,

Sajnos nemrég elfogyott a szeretett Too Faced Shadow Insurance alapom, és mivel nem volt kedvem ismét a világ túlsó feléről rendelni úgy gondoltam kipróbálok egy olyat, ami itthon is könnyen beszerezhető. Így esett a választásom az Artdeco kis tégelyére.


Hey chickies,

Recently I used up one of my favourite primers, my beloved Too Faced Shadow Insurance, and since this time I didn't want to order a new from the other side of the world I thought I would try something new, which is more readily available here in Hungary. This is how I ended up with the Artdeco primer.



Természetesen nem csak úgy bementem és bedobtam egyet a kosaramba, szétnéztem, hogy miből lehet válogatni, volt, amit túl drágának tartottam, volt amit itthon is csak webshopban lehet megrendelni, végül a maga 2600 forintos árával (2470 törzsvásárló kártyával) és könnyű beszerezhetőségével az Artdeco nyert.

Of course I didn't just go to the next best store and took the first thing from the shelf. I checked the available products, some were a bit on the expensive side and some could were only available through webshops, so with it's 11-12 $ price tag and easy accessibility the Artdeco base won.


Anno, még a primerek hajnalán azért döntöttem a TFSI mellett, mert nagyon tetszett a tubusos kiszerelése. Akkoriban az Urban Decay Primer Potion abban a fura, lila kis üvegcsében volt kapható, ami borzasztóan pazarló volt, és az embernek szét kellett nyírbálnia, hogy kikaparja a benne maradt terméket. Mivel használat során kiderült, hogy nagyon is jó a TFSI évekig maradtal a márkánál. Mostanra szinte minden nagyobb márka rájött, hogy az emberek mennyire szeretik a tubusos kiszerelést, ahol nem kell applikátorral (NARS) vagy kézzel belenyúlkálni a termékbe. Nos az Artdecohoz úgy látszik még nem ért el ez a trend, mivel az ő primerük egy helyes kis fekete, műanyag tégelyben kapható. Így vagy kézzel vagy valamilyen kis pálcikával kell kiszednünk a számunkra megfelelő anyagmennyiséget. Bevallom én a kezemet használom, mivel így pont elegendő alapot viszek fel a szemhéjamra. Ha már nem lesz így tele a tégely, akkor biztos nehezebb dolgom lesz kicsit.


Waaaay back, when primers were first introduced I decided to buy TFSI because of the packaging. Urban Decay had this strange lilac genie bottle, which you had to cut open to scrape out the remaining product. Since I really liked the TFSI I continued to buy it. Nowadays most of the brands have this convenient tube packaging, not something with a wand (NARS) or a pot. Well, not everyone got the memo, since the Artdeco primer comes in a cute little black plastic pot. So you either take your hand as a tool or a stick like thing. Right now I prefer my hands, since I get just the right amount of product out, but later, when the pot won't be as full I'll have a harder time to do so.


Amennyire kicsi, annyira tele van, itt aztán szó sincs arról, hogy fölöslegesen nagyobb lenne a csomagolás. Az alap nagyon krémes, öröm belenyúlni, világoz bézs színű, de felkenéskor majdnem színtelen és tele apró csillámokkal. Bár a TFSI is tartalmaz csillámokat, de abban nem ennyire dominánsak. Mivel matt színeket általában a mélyítővonalamban vagy a pillák tövében használok, így annyira nem tartom zavarónak a dolgot.

The pot may seem very small, but it is full with product, absolutely full, there is no big packaging small amount of product issue here. It's very creamy, great to work with, has a light beige color, goes on mostly colorless, and a ton of shimmer. TFSI also contains a bit of shimmer, but it's not as prominent as the Artdeco one. Since I tend to use matte shadows mostly in my crease or around my lashline, I don't find this disturbing.



vakuval / with flash

Mióta megvettem szinte csak ezt használom, és teljes mértékben meg vagyok vele elégedve. Reggel felkenem, felviszem a szemfestéket, és este amikor hazajövök minden ugyanúgy a helyén van. Ezen kívül, jó alaphoz méltóan még a kicsit sápatagabb festékeknek is ad egy löketet, így azok is jobban teljesítenek.

Since I bought it I used it almost for every EOTD, and I'm really satisfied. I apply it in the morning, put my eyeshadows on and when I come home at night everything is still in place. Also, just as a good primer should it also enhances shadows, that are a bit on the light side, and gives them a kick to perform better.



Talán a kéken látszik a legjobban, hogy mennyire fel tudja dobni egy-egy rosszabb szemfesték teljesítményét is. Nagyon örülök, hogy megvettem, és úgy érzem egy kis tégely még jó sokáig lesz elég.

Maybe you can see it best on the blue shadow, that how much kick this primer can give. I'm very happy that I bought it, and think that this little pot will last me for a long time.



babicsek

2 megjegyzés:

  1. Köszi a bejegyzést, ha elfogy az én szemhéjalapom, akkor szerintem ez lesz az utódja. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, h hasznos volt, én abszolút meg vagyok elégedve és örülök, h a vásárlás mellett döntöttem. Remélem neked is beválik majd :)

      Törlés