Mean MUAs

Sziasztok pipikék,

Nemrég Christine a Temptalia szerkesztője megosztotta a kérdést, miszerint más bánásmódban részesült-e bárki is, amikor kevesebb sminket viselt / egyáltalán nem festette ki magát, mint amikor teljes sminket dobott fel indulás előtt. A válaszok többsége elég egyértelműen kifejtette, hogy lényeges a különbség, de volt egy komment, ami különösen felkeltette az érdeklődésem. Egy olyan Twitter profilról volt szó, ahol sminkesek tombolják ki magukat, és osztják meg, hogy aznap épp milyen abszurd kérdéssel, esetleg kéréssel találkoztak. Elsőre nem igazán akartam elhinni, hogy ilyen tényleg létezik, de sajnos igen.
A kis szösszeneteket olvasva időnként azon borzadtam, hogy emberek milyen kérdéseket képesek feltenni, időnként pedig azon, hogy mennyire beképzeltek az irogató sminkesek. Nap mint nap emberekkel foglalkozok én is, szerencsére nem állok ott előttük, így ha forgatom a szemem vagy pofákat vágok nem sértek meg vele senkit, és igen, az emberek néha ritka hülyék. Ezzel a részével nincs is bajom, mert tényleg vannak hajmeresztő kérések, de amivel nem értek egyet, az a mások képeinek megosztása mindenféle becsmérlő szöveggel. Senki nem úgy születik, hogy profi sminkes, a legtöbb embernek tanulnia kell, van akinek többet, van akinek kevesebbet. Az is tény, hogy nem egyforma az ízlésünk, a smink pedig nem csak arra való, hogy az ember szebbé varázsolja magát, hanem arra is, hogy kipróbáljon dolgokat, hogy jól érezze magát, hogy szórakozzon kicsit. Az epés kommentek viszont könnyen elvehetik egy kezdő kedvét.
Bár megértem, hogy mindenkinek ki kell engednie egy kicsit a gőzt, de remélem, azért a jövőben inkább megmaradnak a fennkölt tweeteknél, és kevesebb képet tesznek ki.

Ezen kívül szeretném emlékeztetni a kedves sminkeseket, hogy ők sem tökéletesek, és nem egyszer volt már részem pocsék kiszolgálásban.


Hey chickies,

Not so long ago I saw, that Christine posted a question on Temptalia. She asked if the readers had a different experience while shopping, when they had less makeup on, then when they wore a full look. The majority of the comments stated, that the difference is huge, but there was one particular response, that caught my eye. The reader said, that there is a twitter account, where makeup artists bash on the customer, post pics with captions and so on. First I didn't believe, that something like this exists, but after a quick check I had to realize, it does.
Reading the tweets was incredible, sometimes I was puzzled at the customers behaviour, sometimes the the makeup artists attitude made me cringe. I deal with people on a daily basis, but I'm lucky enough, that I don't have to do this face to face, so if I roll my eyes or do strange faces, no one gets hurt, and yes, people can be really stupid. This is not the problematic part. Posting other peoples pictures with rude comments, now that is something different. No one is born as a makeup artist, everyone has to learn, some are more skillful, while others need more time and effort. Also, we don't have the same taste. Makeup is not just for making people look better, it's for being comfortable, for trying out new things, for having fun. The mean comments can really make someone, who is new to makeup feel bad.
As much as I understand, that everyone blow off some steam, I still hope that they'll stick more to posting their experience, and refrain from posting pics with rude ass comments.

Also, I would like to remind the MUAs, that they're not perfect either, I had bad experiences at counters too.

babicsek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése