Artdeco 26, 86, 235 and 314 eyeshadow review

Sziasztok pipikék,

Ma volt egy kis időm, így lőttem pár képet a meglévő Artdeco szemfestékeimről. Nagyon sokáig elkerültem a márkát, igazából nem is tudom miért, aztán pár hónappal ezelőtt egy ráérős napon bementem a Douglasba. Nem volt semmi célom, így csak nézelődtem, és megakadt a szemem az Artdeco szemfestékeken, amikor pedig párat kipróbáltam teljes elájultam, hogy mennyire finomak. Vettem egyet, aztán pár hét tesztelés után egy másikat, majd még egyet és még egyet.

Ha többet szeretnétek megtudni, csak kattintsatok.


Hey chickies,

Today I had a little time, so I took some photos of my Artdeco eyeshadows and thought I'd show them to you. For a long time I avoided the brand, there was no particular reason behind this, it just happened to be like this. Then, one day I had some time, went into Douglas - european beauty store, something like Sephora - and just looked around, what they had. I saw an Artdeco eyeshadow, which really stood out, and when I swatched it felt so fine, that I bought it. Then I went back and bought another one, and another one aaand another one.

If you want to find out more, click the link.




Először is tisztázzunk egy apróságot. Az Artdeco szemfestékek apró, téglalap alakú kis tégelyekben kaphatóak, és külön lehet venni különböző méretű dobozokat. A szemfestékek annyira aprók, hogy már kettő megvásárlása után azt éreztem, kell nekik valami rendes tároló, különben biztos, hogy el fogom hagyni őket. Itthon épp nem találtam semmit, amibe bele tudtam volna pakolni őket, biztonságos és valamelyest még esztétikus is, így elmentem és megvettem a legnagyobb palettájukat, mely a Beauty Box Magnum névre hallgat. Ebbe 12 szemfesték fér, tehát egy darabig ki fog tartani.
A doboz amúgy minőségi műanyag, nem kopogós, jól záródik, a mágnese erős, így a beletett szemfestékek nem mozognak, nem esnek ki, és a benne lévő tükör is jól használható. Az se keseredjen el, aki nem szereti a feketét, a dobozok többféle designnal kaphatóak, és minden évben van egy-két limitált kiadású is.

So, let's sort some things out. The Artdeco eyeshadows come in little, rectangle shaped pans, and you can buy the box separately. The individual pans are so tiny, that after I had two I knew I need something to put them in, or I can say goodbye to them. Since I had nothing at hand, which was secure enough, and halfway decent looking I bought the Magnum Beuty Box from the brand. The Beauty Boxes come in different sizes, and with different designs, so everyone should be able to find the perfect box among them. The one that I got can hold up to 12 eyeshadows, so I should be covered for a while.
The box itself is made out of sturdy plastic, it doesn't feel cheap, has a nice closure, it's magnetized very well, so the eyeshadows don't move or fall out once you put them in, and the mirror is actually usable.







A szemfestékekről általánosságban véve elmondható, hogy nagyon finomak, nem darabosak, jól pigmentáltak és könnyű velük dolgozni. Egy nagy hátrányuk van, még pedig nagyon puhák. A fenti képeken látható, hogy az egyik színnek már leértem az aljára, pedig nem használom napi rendszerességgel, sőt még csak heti szinten sem. Azért, hogy ne menjen kárba túl sok festék azt ajánlom, hogy csak nagyon óvatosan érintsétek oda az ecsetet, és inkább nyúljatok bele háromszor, mint, hogy egyszer jól beletúrtok, és amikor leütögetitek a felesleget csak úgy száll majd a por.

In general the shadows are very finely milled, even the glittery shades, they're far from being chunky, they have a good pigmentation and are easy to work with. There is one major downside, they're too soft. As you can see on the pics above, I already hit pan on one of the shadows, and trust me I don't use it on a daily base, not even on a weekly. I would recommend to be very gentle, and go back two times more, then to dig in once, and then tap off half the eyeshadow you picked up.



26
Az Artdeco szemfestékeknek nincs nevük, csak számuk, ill. a honlapon vannak ugyan nevek, de ezek időnként csak a szín leírásának hatnak, így én maradok inkább a számoknál. A 26-os egy kellemes gyöngyházfényű, pezsgős bézs ezüst és arany csillámokkal. Imádom az ilyen színeket, mert viselhetem a komplett mozgó szemhéjamon, de használhatom highliternek is. Könnyű eldolgozni, és nem csak bizonyos fénynél néz ki csodásan.

Artdeco shadows don't really have names, some of the names on the website sound more like they're describing the color, some of them sound like names, so I'll stick to the numbers. Nr. 26 is a champagne beige with a pearl finish. I love these kind of shades, because I can wear it as an all over wash on the lid, or as a highlighter on the browbone. It looks beautiful in all kind of lights.



314
Ez a szín érdekes, az alap egy nagyon világos, kékes szürke telis tele ezüst csillámokkal. Egy rétegben az alap szinte teljesen eltűnik, ha több rétegben használjuk, akkor jobban megmarad. Gyönyörűen néz ki, de legszebben direkt fényben látszik a csillogása. Arra is tökéletes, hogy más szemfestékeket feldobjunk egy kis csillogással, anélkül, hogy nagyon megváltoztatnánk az eredeti színt.

This is an interesting color, the base is a light blueish grey with a bazillion silver glitter. If used in one layer the base almost disappeares, and only the glitter is left. When used in more layers, the base becomes more visible. It looks gorgeous, but it looks the best in direct light, then it's really bling bling. It's also really good for adding a bit of glitz to any other shade without altering it.



86
Ez egy gyöngyházas szürkés barna, enyhe lilával megfűszerezve. Sajnos a lila inkább csak a tégelyben látható. Amiben eltér kicsit a már említett színektől, hogy bár ezzel is könnyű dolgozni, de korántsem érződik olyan puhának, mint társai. Persze ez nem negatívum, hiszen még így is nagyon finom érzete van, mindössze annyit jelent, hogy bátrabban nyúlhatunk bele.

This is a taupe with light lilac undertones and a pearl finish. Sadly the lilac only comes out in the pan, when worn it leans more taupe. Also, this is not as soft as the other ones, which is not something bad, since it means you don't have to be so careful, when you dig in with your brush.



235
A képeken csak haloványan látszik, élőben szerencsére sokkal jobban kijön az un. duochrome hatás. Az alap egy meleg korall arany csillámokkal, mely időnként aranyló barackos színbe megy át. Ez is azon árnyalatok egyike, melyet bátrabban használhatunk, mert nem olyan puha.

This is one of the brands duochrome shades, which switches from a warm coral to a golden peachy color. This is also one of the firmer eyeshadows, but still easy to work with.


Annak ellenére, hogy ennyire puha némelyik szín biztos vagyok benne, hogy a jövőben fogom még gyarapítani a kis kollekciómat.

Despite being so soft I'm sure, that I'll expand my little collection in the future.

babicsek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése