The Empties Diaries Nr. 2

Sziasztok pipikék,

Végre összegyűjt egy kisebb adag flakon, amit sikerült elhasználni. Természetesen ennél több terméket használtam el, de nem tartottam mindet elég érdekesnek, hogy írjak is róluk.


Hey chickies,

Finally I have a few empties to show you. Of course I used up much more products, but I didn't think that every single one of them is so interesting.



Nem szeretek drága tusfürdőt venni, egyszerűen nem látom az értelmet. Általában csak egy-egy nagyon drága darabot veszek, amit különlegesebb napokon használok. A DM saját márkás tusfürdője a Balea szerintem nagyon jó. Nincs 300 forint, nagy a választék, és bár nem mindnek van jó illata, némelyik elég édes, így is biztos vagyok benne, hogy mindenki talál magának valót. A csillaggyümölcsös Carambola Lambada nagyon friss, gyümölcsös, enyhén édes illatú. A kék teás nekem inkább tegner illatú volt, mint tea, míg a lime-os kicsit olyan wellness-es. Ha valaki olcsó, kellemes tusfürdőt keres nyugodtan nézzen szét a DM-ben.

I don't like to buy expensive shower gels, I just don't feel the need for it. I sometimes buy one to use on special days. DM (Drogerie Markt) has it's own brand called Balea, and they are really good. The price here is not even 1 Euro, they have a wide selection and even if some scents are too sweet, everyone can find something that suits them. The Carambola Lambada contained star fruit and had a very nice fresh, fruity scent. The blue tea one smelled more like ocean to me, than tea, while the lime and aloe vera one had more like  a wellnes kind of scent. If someone is looking for nice, cheap shower gels, deffo check out DM.



Na igen, a Lush sajnos nem mondható olcsónak, és bár én nem rajongok értük a Snow Fairy tusfürdőt és termékcsaládot nagyon eltalálták. Ez az édes, rágógumis illat brutál jó, így majdnem minden év végén megajándékozom magam egy közepes méretű tusfürdővel. Idén lehet, hogy kihagyom majd, mivel kezdenek egy kicsit nagyon az égbe szökni az árak, és azért mégis csak egy tusfürdőről van szó.

Well Lush isn't a cheap brand, and by all means I'm not a fan, but their Snow Fairy product range is so good. This very sweet, bubblegum scent is absolutely yummi, so almost every year I get myself a 250 ml bottle. This year I might skip it, because the price is getting a bit insane, and it's still just a shower gel we're talking about.



Úgy érzem a micellás vizek nagyon menők jelenleg, egyre több márka dobja piacra a saját verzióját. A L'Oreal Sublime Soft Bőrtökéletesítő Micellás vize azt ígéri, hogy nem csak leszedi a sminket, de közben ápolja is a bőrt. Nem mondanám rossznak, kellemes érzés volt használni, egy gondom volt vele, a zselés és a folyékony tus is sok volt neki. Ezen kívül a szempillaspirállal sem bánt el teljesen, pedig még csak nem is vízálló volt, így nekem annyira nem vált be.
A Nivea szemfestéklemosójával is hasonló problémával volt, kellemes volt használni, de a tussal és a szempillaspirállal meggyűlt a baja.

I feel micellar waters are getting really big this year, more and more brands come out with their own version. The L'Oreal Sublime Soft Skin Perfection Micellar Water promises to take off any makeup and sooth the skin. While it wasn't bad it just couldn't get the gel or liquid liner off with easy. It also had problems with my mascara, and it wasn't even waterproof, so it wasn't so good for me.
I had the same issue with the Nivea gentle eye makeup remover, it took off the shadows and cream products, but not the liner and the mascara.




A Biotherm termékeit szokta szeretni a bőröm, és bár nem fedeztem fel a beígért mattító hatást, a Purefect Skin zselés krémje nagyon jól bevállt. Zsírosodásra hajlamos bőröm van, így vigyáznom kell, hogy ne kenjek magamra túl sok mindent. Kellemesen hidratált, nem volt tolakodó az illata, és másnap is éreztem a hatását. Ha még fényvédő is lenne benne, akkor már már tökéletes lenne.

My skin usually likes Biotherm products, and even if I couldn't detect the promised mattefying benefits the Purefect Skin gel cream was pretty good for my skin. My skin tends to be oily, so I have to watch not to put to much product on. My face felt hydrated, the scent was pleasant, without lingering and the next morning my skin still felt really nice. If it would have some SPF in it, than it would be almost perfect.



Anno, amikor beindult a primer biznisz az Urban Decay Primer Potion abban az idétlen tubusban volt kapható, és egy idő után elkerülhetetlen volt, hogy szét kelljen vágni, pedig még félig tele volt. Ehhez képest a Too Faced egyből a legjobb csomagolást találta meg, egyszerű, higiénikus, így esett a választásom a Shadow Insurance primerre. Nem bántam meg, azóta már több tubussal elfogyasztottam, és azt kell mondjam sosem hagyott még cserben. Még akkor sem, amikor a tubusban elkezdett picit szétválni, és volt maga a krém és mellette egy kicsit olajos folyadék. Furán néz ki, de ugyanolyan jól működik, mint friss állapotában. Nekem ez az a HG primerem.

Back in the days, when primer business started Urban Decay had this awful gene bottle packaging for their Primer Potion, and after a while you just had to cut it up, even if it was basically still half full. Too Faced made a better choice with their packaging, the tube is easy to use, very sanitary, so I choose to get myself the Shadow Insurance. Boy was that a good decision, I used up several tubes since then, and can say, that this primer never let me down. It sometimes separates in the tube, so you have the cream an oily liquid, but it still works, it just looks funky. This is my HG primer.



Az Ebelin termékek szintén a DM saját márkás vonalát képviselik, és általában jók szoktak lenni. Körömlakklemosóknál nem szokott nagy különbség lenni, ennél is inkább a pumpás csomagolás fogott meg. Őszintén szólva, nagyon nem vált be. Sokszor sikerült túl sok körömlakkot kipumpálni, még akkor is, ha nagyon óvatos voltam, így maradok a hagyományos kis flakonoknál.

Ebelin is also an in house brand from DM, and mostly the products are pretty good. Usually there is no big difference between nail polish removers, so it was the packaging that caught my attention. Sadly this pump system didn't do it for me. Sometimes, even if I was really careful it still pumped out too much product. I think I'll stick to the normal bottles.



A szempillaspirál kényes dolog, mindenkinek más válik be, valaki csak egyet használ, valaki többet. Én általában 3-4 spirált tartok itthon, ugyanis a szempilláim olyanok, hogy amit egyik héten szeretnek, attól a másik héten rovarlábakká állnak össze. Tényleg nem értem, hogy ez hogy lehetséges, de ez van.
A L'Oreal spiráljai elég jók szoktak lenni, így vettem egy Volume Million Extra Black-et. Szépen szétválaszt és kicsit vastagít, és a keféje is kellemes formájú, könnyű használni. Ami még nagyon tetszik benne, hogy a tubus olyan jól van kialakítva, hogy tényleg szépen lehúzza a felesleges festéket a keféről.
Azt hiszem eddig ez volt a legdrágább spirálom, egy Mülleres akció során vettem, ahol 15 %-al volt olcsóbb a megszokott árnál, de így is elég húzós volt. Kezdeném a nyilvánvalóval, te jó ég, ez az egyik legszebb csomagolás, amit spirálon valaha láttam. Egyszerű, elegán, mégis van benne egy kis wow. Annak ellenére, hogy már nem igazán lehet használni nem vagyok hajlandó megválni tőle, sok helyet nem foglal és jó benne gyönyörködni. Igen, ennyire könnyű levenni a lábamról. A kefe hagyományos, sörtés, a titok valószínűleg a formájában rejlik, attól hosszítja olyan szépen a pillákat. A festék nekem már az elején is picit szárazabb volt, mint amit szeretek, de ettől függetlenül tökéletesen működött. Biztos újra fogom majd venni, ha látok valami jó akciót.

Mascara is a tricky thing, everyone has their own favourites, some use just one, and some use more. I usually have like 3-4, since my lashes tend to act weird. One week they love a mascara, and look awesome, and the next week the same mascara gives me spider leg lashes. I really don't understand it.
I tend to like L'Oreal mascaras, so I bought the Volume Million Extra Black. It separates really good and gives my lashes a bit volume, the brush shape is also pretty nice and easy to work with. Another thing, that I really like is, that the tube really takes off all the excess of the brush.
I think this was the most expensive mascara I've bought. I had a coupon for 15 % off, and it was still pricey. Let's start with the obvious, how cool is that packaging, omg. This is most elegant, yet stunning mascara I saw. I can't really use it anymore, but I'm gonna keep it, to look at it from time to time. Yes, I'm easily entertained. It has a regular brush, not one of those plastic ones, and the shape gives you really long lashes. The mascara is a bit drier, than I prefer, yet still works wonderfully. I know I'm gonna repurchase it, when I see a good deal.


direkt napsütésben / in direct sunlight

Nálatok mostanában mi fogyott el?

What did you use up?


babicsek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése